"Βοιβηίδα" η ωραία κοιμωμένη ?...

έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Καρακούλια
"Βοιβηίδα" η ωραία κοιμωμένη...
·

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Καρακούλια με τίτλο «Βοιβηίδα». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, Ροδόπης 48, Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά και θα διαρκέσει από 3 εως 16  Μαίου 2018.

Έχοντας , κυρίως λόγω  καταγωγής,  έντονες παραστάσεις από την Λίμνη Κερκίνη  και την αρμονική λειτουργία του οικοσυστήματός της, ο φωτογράφος, παρακολουθεί με ιδιαίτερη αγωνία τις προσπάθειες ανασύστασης της λίμνης Κάρλα με την παράλληλη μετατροπή της από φυσική σε τεχνητή. Πλησιάζοντας προς το τέλος των τεχνικών έργων (μετά  από καθυστερήσεις ετών και υπό  τον φόβο της επιστροφής κονδυλίων),  ο κρίσιμος παράγοντάς που θα κρίνει την  επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος δεν είναι η ολοκλήρωση των έργων αυτών αλλά η βιωσιμότητα της λιμναίας πανίδας και κυρίως η ενσωμάτωση του ανθρώπου στην καθημερινή ζωή της Λίμνης.

Οι και μέχρι πρόσφατα ‘απώλειες’ της πανίδας (ακόμη και στις αρχές του 2018) και η παντελής απουσία  κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας, δείχνουν τον χρόνο  και τις προσπάθειες που απαιτούνται ακόμη για να στεφθεί με επιτυχία η ανασύσταση της Λίμνης,  η οποία ως μια άλλη ‘κοιμωμένη’ προσπαθεί να ‘ξυπνήσει’  μετά από μακροχρόνια κατάσταση αδράνειας.  

Ο Αναστάσιος Καρακούλιας γεννήθηκε στη Νικόκλεια Σερρών το 1965 και από το 1992 ζει με την οικογένεια του στη Λάρισα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάζεται σε εταιρία πληροφορικής. Η φωτογραφική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 2016 ως μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας. Παρακολούθησε τον κύκλο των θεωρητικών μαθημάτων και συμμετείχε σε 2 ομαδικές εκθέσεις, αυτή των νέων μελών της Λέσχης για το έτος 2016-2017 και στην έκθεση Μανιάρεια 2017 που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελακίων. Τον ενθουσιάζει η φωτογραφία δρόμου καθως και το τοπίο, αστικό αλλά και φυσικό.

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 3 Μαίου 2018, ώρα 20.00

Επιμελητής: Κώστας Σάμπρης

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά: 18:00 - 22:00, Σάββατο & Κυριακή: κλειστά

σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων

 

 

Δημοσίευση: 
29 Απριλίου 2018 - 23:59