Παρουσίαση της φωτογραφικής δουλειάς του Νίκου Κατή

Παρουσίαση της φωτογραφικής δουλειάς του Νίκου Κατή
·

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας στo πλαίσιo των εκδηλώσεών της, φιλοξενεί τον φωτογράφο Νίκο Κατή, ο οποίος θα μας παρουσιάσει εινόνες απο τα ταξίδια του στον κόσμο.

Η προβολή-παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της Φ.Λ.Λ. στο Πνευματικό κεντρο Ζιαζιά οδός Ροδόπης 48, Χαραυγή την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 ωρα 20.30.

 

Ο φωτογράφος θα μας ταξιδέψει σε μια φωτογραφική περιπλάνηση στα Βαλκάνια ( Αλβανία, Βουλγαρία), καθως και στην Τανζανία, την Ινδία και την Κούβα.

Τον καλλιτέχνη θα προλογίσει ο φωτογράφος Γιώργος Κατσάγγελος, καθηγητής φωτογραφίας στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

 

Βιογραφικό:

Ο Ν. Κατής γεννήθηκε στη Λάρισα το 1953. Σπούδασε Γεωπονία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Από το 1986 μέχρι σήμερα διδάσκει Φυτοπαθολογία στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ όπου είναι καθηγητής. Με τη φωτογραφία άρχισε να ασχολείται από τα Γυμνασιακά του χρόνια φωτογραφίζοντας τους συμμαθητές του ή πρόσωπα της οικογένειάς του. Από το 1976 και μέχρι το 2007 φωτογραφίζει κυρίως για τις ανάγκες της δουλειάς του που είναι η μελέτη των ασθενειών των φυτών. Το 2007 αρχίζει η νέα φωτογραφική περίοδος με τη βοήθεια του καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργου Κατσάγγελου. Ταξιδεύουν και φωτογραφίζουν μαζί στα Βαλκάνια, την Ινδία, την Κούβα, ενώ ο ίδιος στα επαγγελματικά του ταξίδια στην Αφρική, τη Χιλή και τη Ρωσία συνεχίζει να φωτογραφίζει. Φωτογραφίζει κυρίως ανθρώπους στις πόλεις ή και στην ύπαιθρο όπου εργάζονται. Επίσης φωτογραφίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μικροπωλητές, ρομά, άστεγους κλπ σε πολλές χώρες που συχνά ταξιδεύει. Είναι μέλος της Φωτογραφικής ομάδας του ΑΠΘ Phototopos και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις της ομάδας του ή και του Τμήματος στο οποίο ανήκει.

Δημοσίευση: 
08 Φεβρουαρίου 2020 - 10:16