"Ταξιδεύω αρα υπάρχω" με τον Ηλία Βροχίδη

"Ταξιδεύω αρα υπάρχω" με τον Ηλία Βροχίδη
·

          Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, φιλοξενεί τον Ηλία Βροχίδη, ταξιδευτή και φωτογράφο, ο οποίος θα παρουσιάσει εικόνες από τα ταξίδια του στην Ασία και την Αφρική, καθώς και το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ταξιδεύω άρα υπάρχω».

          Η προβολή-παρουσίαση θα γίνει στον χώρο της λέσχης στο Πνευματικό Κέντρο Ζιαζιά, Ροδόπης 48 στη Χαραυγή, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στις 8 μμ.

 

          Στα 23 του, ο Ηλίας Βροχίδης ξεκίνησε μονάχος με τη μικρή, παλιά μοτοσυκλέτα του, για να εξερευνήσει σε 10 μήνες 4 χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν και Ινδία. Τελικά, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 27 μήνες, έχοντας επισκεφτεί 14 χώρες κι έχοντας αλλάξει για πάντα τη ζωή του!

          Το 2013 ξεκίνησε την επόμενη αποστολή του,  στην αφρικανική ήπειρο και τη Μέση Ανατολή. Στο δυσκολότερο κομμάτι του ταξιδιού, τη Δυτική και Κεντρική Αφρική, τον συνόδευε η Χριστίνα Πεφάνη, για 10 ολόκληρους μήνες, με τη δική της μοτοσυκλέτα. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2016, έχοντας επισκεφτεί άλλες 39 χώρες κι έχοντας καλύψει άλλα 96.000 χιλιόμετρα (πάνω από δύο φορές την περιφέρεια της γης)!

          Σ’ αυτό το τελευταίο του οδοιπορικό, πέρασε 223 νύχτες στο αντίσκηνό του, μέσα στη φύση, κι άλλες έξι σε αστυνομικά τμήματα! Έμεινε σε 17 βίλες με πισίνα. Τον φιλοξένησαν βασιλικοί σύμβουλοι, μαύροι, λευκοί, μιγάδες, ντόπιοι, μετανάστες, Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι... Ο στόχος του πάντα είναι να γνωρίζει κάθε πλευρά των τόπων που επισκέπτεται κι όχι μόνο εκείνη που συνήθως προβάλλεται...

 

          Μέσα από αυτήν την παρουσίαση, σκοπός του  είναι να καταρρίψει τα στερεότυπα που όλοι μας έχουμε γι’ αυτές τις γωνιές της γης, να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία τους, να μας δείξει τον πολιτισμό τους, τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί, τα προβλήματά τους, τις χαρές τους και την άγρια φύση μέσα στην οποία ζουν.

Δημοσίευση: 
05 Απριλίου 2019 - 20:27