Αρχιτεκτονική και πόλη - Λάρισα

υποβολή έργων για έκθεση φωτογραφίας από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λάρισας
Αρχιτεκτονική και πόλη - Λάρισα
·

Στα πλαίσια διεύρυνσης της επαφής και ανάπτυξης δεσμών του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας με τους κατοίκους της πόλης, επιχειρούμε να αναζητήσουμε κοινούς δρόμους σχετικά με την κατανόηση του δομημένου περιβάλλοντος, την έννοια του κτιρίου, του κοινόχρηστου χώρου κλπ.

Επιθυμούμε μέσα από την διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: Αρχιτεκτονική και πόλη - Λάρισα να δεχτούμε την φωτογραφική ματιά του ερασιτέχνη που θα αποτυπώνει την Αρχιτεκτονική όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται και την ανακαλύπτει στην πόλη της Λάρισας. Σε ένα ήδη βεβαρυμένο αστικό τοπίο με λιγοστά δείγματα αρχιτεκτονικής γραφής, αναζητούμε μεγάλης ή μικρής κλίμακας αρχιτεκτονική που θα συντίθεται από την κοινή αντίληψη για την πόλη όπως είναι ή όπως θα θέλαμε να είναι, που θα δικαιώνει το ρόλο της ως τέχνη στην υπηρεσία της κοινωνίας και της ανθρώπινης εξέλιξης.

Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι να παρακινήσουμε τους κατοίκους – χρήστες αυτής της πόλης να αντιληφθούν τη συνδρομή του αρχιτεκτονικού έργου στη διαμόρφωση της ποιότητας ζωής, ή τη συνδρομή των κακών κατασκευών στη μη ποιότητας ζωής, να αποτυπώσουν το καλό ή το άσχημο πρόσωπο μιας πόλης η οποία αποτελεί τον συνεκτικό κρίκο της ζωής και της ποιότητάς της.

Εκτιμούμε πως η φωτογραφική ματιά των Λαρισαίων θα έδινε σημαντικά στοιχεία σε συνθήκες συμμετοχικού σχεδιασμού ως προς τις ανάγκες και τις προσδοκίες μας για την πόλη και θα θέλαμε να προσπαθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Σημειώνεται ότι θα υπάρξει σημαντική συμβολή - υποστήριξη για την προετοιμασία και την διοργάνωση της έκθεσης από την Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και όροι συμμετοχής

  • Ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο της έκθεσης έχουν σκοπό να αναδείξουν και να προβάλουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των συμμετεχόντων. Διευκρινίζεται ότι η διοργάνωση δεν είναι διαγωνισμός άρα δεν προβλέπονται χρηματικά ή άλλου τύπου έπαθλα.
  • Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν αρχικά σε ψηφιακή μορφή με ελάχιστη ανάλυση 300 dpi και θα εκτυπωθούν οριστικά σε διαστάσεις 20χ30 cm.
  • Οι συμμετέχοντες μπορούν να εκθέσουν έως (2) δύο φωτογραφίες.
  • Η εκτύπωση των φωτογραφιών θα γίνει με έξοδα των συμμετεχόντων.
  • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες τους από 15/09/2012 έως 30/09/2012 στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση sadaslar@gmail.com και θα ενημερωθούν ακολούθως από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Λάρισας για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής τους.
  • Για τυχόν ερωτήσεις - διευκρινήσεις αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών – συμμετοχών παρακαλούμε επικοινωνήστε γραπτά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση sadaslar@gmail.com.
Δημοσίευση: 
27 Ιουλίου 2012 - 04:26