Μέθοδοι ανάγνωσης και κριτικής της φωτογραφίας

σεμινάριο από τον Κώστα Παπαϊωάννου
Μέθοδοι ανάγνωσης και κριτικής της φωτογραφίας -- Κώστας Παπαϊωάννου
·

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, στα πλαίσια της διοργάνωσης “Photo Aspects 2012” διοργανώνει το Σάββατο 7 Απριλίου  2012, και ώρα 19:00, σεμινάριο με θέμα "Μέθοδοι ανάγνωσης και κριτικής της φωτογραφίας" και εισηγητή τον φωτογράφο Κώστα Παπαϊωάννου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Φ.Λ.Λάρισας, Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά, Ροδόπης 48 στη Λάρισα.
Το σεμινάριο έχει ως κύριο αντικείμενο διαπραγμάτευσης την κριτική της φωτογραφίας και αφορά κάθε φωτογραφία (καλλιτεχνική ή μη) ως προς το αισθητικό και σημασιολογικό αποτέλεσμα. Απευθύνεται σε οποιοσδήποτε  ασχολείται ενεργά με τη φωτογραφία, και φιλοδοξεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για την ορθή αξιολόγηση μιας φωτογραφίας, έτσι ώστε να μπορέσουν  να γίνουν όσο το δυνατόν αντικειμενικότεροι κριτές.

Το σεμινάριο πρόκειται  να πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις:

Πρώτη φάση:
Εισήγηση.

Η εισήγηση θα συνδυάζετε με προβολή φωτογραφιών από διάσημους κυρίως φωτογράφους. Κατά την παρουσίαση θα αναφερθούμε σε διάφορες φωτογραφικές κατηγορίες και καλλιτεχνικά ρεύματα, ενώ ένα κομμάτι θα αφορά την οπτική επικοινωνία και την σημειολογία της φωτογραφικής εικόνας. Στόχος της είναι να υποδειχτούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με ορισμένα βασικά σημεία που πρέπει να εξετάζονται, όταν προσεγγίζουμε μια φωτογραφία, προκειμένου να δοθεί μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική κριτική.

Δεύτερη φάση:
Παρουσίαση φωτογραφιών και ανοιχτή συζήτηση.

Με το πέρας της εισήγησης όσοι συμμετέχοντες ενδιαφέρονται, μπορούν να παρουσιάσουν 5-7 φωτογραφίες τους πάνω στις οποίες θα προβούμε σε ανοιχτή συζήτηση με στόχο να ερευνήσουμε τις αισθητικές αξίες της κάθε μιας.

 

Οργάνωση:
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας / http://fll.gr  / E: info@fll.gr
Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» / www.roes-photography.gr/

 

 

 

  

Χορηγός:

Mikel Coffee Company / http://www.mikelcc.gr

 

 

 

 

Χορηγός επικοινωνίας:

fmag / http://fmag.gr / E: info@fmag.gr

 

 

 

Δημοσίευση: 
06 Απριλίου 2012 - 16:46