Μόψιον - Χασάμπαλη – Γεντίκ Εσκί

έκθεση φωτογραφίας του Φώτη Νατσιούλη
Μόψιον - Χασάμπαλη – Γεντίκ Εσκί -- Φώτης Νατσιούλης
·

Ο Φώτης Νατσιούλης όπως και τα προηγούμενα χρόνια ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ¨Μόψιον - Χασάμπαλη – Γεντίκ Εσκί¨ η οποία θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο που έχει δημιουργήσει στην οικεία που διαμένει, στην οδό Ισοκράτους 6 στην Λάρισα.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν την ήμερα των Θεοφανείων, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 από τις 5 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ και τις επόμενες μέρες θα μπορεί κανείς να την επισκεφτεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία (6977 802175).

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά φωτογραφιών που δημιουργηθήκαν μετά από επίσκεψη του φωτογράφου στην τοποθεσία Χασάμπαλη, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Λάρισα, στο Δήμο Νέσσωνος (Συκούριο) του Νομού Λάρισας.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Λάρισα, ξεδιπλώνεται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες του τόπου, η οποία ξεκινά από την αρχαιότητα και αναδεικνύει όχι μόνο τον πλούτο του, αλλά και την άγνωστη πτυχή της παγκόσμιας φήμης που είχε κάποτε. Πρόκειται για ένα θησαυρό, θαμμένο επί χρόνια στα έγκατα της γης, που κάποτε ήταν μοναδικός και περιζήτητος σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τον πράσινο θεσσαλικό λίθο, από τα λατομεία της Χασάμπαλης, ο οποίος κοσμεί ορισμένα από τα λαμπρότερα μνημεία του κόσμου, όπως οι ναοί της Καπέλα Σιξτίνα (Cappella Sistina) και της Σάντα Μαρία Ντι Πόπολο στη Ρώμη, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, δημόσια κτίρια της Βενετίας, το Grecian Hall του Pavlosk Palace στην Αγία Πετρούπολη, ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και πολλά άλλα.

Δημοσίευση: 
05 Ιανουαρίου 2012 - 11:50