Προβολή φωτογραφιών των μελών της Φ.Λ.Λ. στο Βόλο

στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Νοέμβριος Φωτογραφίας 2011"
Προβολή φωτογραφιών των μελών της Φ.Λ.Λ. στο Βόλο
·

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του “Νοέμβριου Φωτογραφίας 2011” που διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου για έκτη συνεχή χρονιά, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα παρουσιάσει στο κοινό του βόλου την δεκαπεντάχρονη πορεία της, στο χώρο της φωτογραφίας.

Στην εκδήλωση αυτή πρόκειται να παρουσιαστεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλείας των μελών της λέσχης μέσα από βιντεοπροβολή ενώ παράλληλα τρία μέλη του συλλόγου (Δημήτρης Πάλλης και Δημήτρης Παπαστεργίου και Ανδρέας Κατσάκος) πρόκειται να παρουσιάσουν και να μιλήσουν για δικές τους φωτογραφικές δουλείες.

Η παρουσίαση έχει ως στόχο τη γνωριμία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών των δύο γειτονικών λεσχών, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τη Φωτογραφία, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου (Μανδηλαρά και Σταδίου).

H “Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας” είναι ο μοναδικός φορέας στον Νομό Λάρισας, Δημόσιος ή Ιδιωτικός, που ασχολείται συστηματικά από το 1996 με τη μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας ως σύγχρονου εκφραστικού και εικαστικού μέσου. Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται και λειτουργεί ο σύλλογος έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Λαρισαίων. Σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το καλλιτεχνικό και γνωστικό επίπεδο του κάθε μέλους καθώς και η ανάπτυξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των μελών. Κάθε χρόνο διοργανώνει κύκλο μαθημάτων από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο για την τεχνική και την τέχνη της φωτογραφίας στον χώρο του συλλόγου αλλά και σε σχολεία, γυμνάσια και λύκεια όταν τους ζητηθεί. Στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί φωτογραφική βιβλιοθήκη καθώς επίσης έχει οργανωθεί και σκοτεινός θάλαμος (τεσσάρων θέσεων εργασίας). Ακόμα, μέσα στις δραστηριότητες της Λέσχης είναι η δημιουργία εκθέσεων φωτογραφίας και σεμιναρίων ειδικών θεμάτων. Αυτά και άλλα πολλά πραγματοποιούνται χάρη στην αγάπη και το μεράκι κάποιων μελών, που προσφέρουν προσωπικό χρόνο, χρήμα και γνώση.

Δημοσίευση: 
11 Νοεμβρίου 2011 - 09:03