Open Screen

πρόγραμμα προβολών, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011
Open Screen
·

Το πρόγραμμα προβολών OPEN SCREEN, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011, αποτελεί ένα ανοιχτό κάλεσμα σε ομάδες και φορείς που προάγουν τη φωτογραφία να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους έργο χωρίς θεματικούς περιορισμούς και διακρίσεις.

Η συνάντηση, ο διάλογος και η αλληλεπίδραση μεταξύ του θεατή του φωτογράφου και των έργων που προβάλλονται σε μία οθόνη που θα τοποθετηθεί στον κεντρικό χώρο της διοργάνωσης, στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθαναίων, αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση διάχυσης του καλλιτεχνικού εργου.

Στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ομάδες και δίκτυα καλλιτεχνικής δράσης όπως φωτογραφικά σωματεία, σύλλογοι, λέσχες, τμήματα δήμων, φωτογραφικές διαδικτιακές κοινότητες ή ακόμα και άτυπες ομάδες.

Το περιεχόμενο των προτάσεων δεν εντάσσεται απαραίτητα σε κάποιο θεματικό πλαίσιο, μπορεί να είναι μέρος παλαιότερων ή πρόσφατων εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς επίσης και μεμονωμένες φωτογραφίες, εφόσον ο φωτογράφος τις προσεγγίζει ως αναπόσπαστο τμήμα της γενικότερης εξελικτικής πορείας του φωτογραφικού του έργου.

Συμμετοχή
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατεβάσουν (πατήστε εδώ), να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το έντυπο συμμετοχής, συνοδευόμενο από το φωτογραφικό υλικό, έως 10 φωτογραφίες για κάθε φωτογράφο. Η κατάθεση του υλικού γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του on-line συστήματος υποβολής (πατήστε εδώ).

Τεχνικές προδιαγραφές
Tύπος αρχείων: jpg (image quality 12)
Ανάλυση: 72dpi
Διαστάσεις: 1920 pixels η μεγάλη πλευρά
Όνομα αρχείων: Η ονομασία των ψηφιακών αρχείων θα πρέπει να φέρει το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες, ακολουθούμενο από τον αύξοντα αριθμό της εικόνας, όπως στο ακόλουθο παράδειγμα: alexis_theodorou_01.jpg.

Copyright
Χάριν σαφήνειας, διευκρινίζεται ότι σε κάθε περίπτωση το copyright των φωτογραφιών παραμένει στον καλλιτέχνη. Οι φωτογράφοι συναινούν στη χρήση επιλεγμένων φωτογραφιών από τους διοργανωτές, για το γενικό κατάλοογο του φεστιβάλ, καθώς επίσης για λόγους δημοσιότητας της δράσης. Το όνομα του φωτογράφων και της ομάδας θα εμφανίζεται κατά την προβολή.

Eπικοινωνία
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την πρόσκληση συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Eλληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο τηλέφωνο 210 9211750 ή μέσω e-mail στο openscreen@hcp.gr.

Προθεσμία υποβολής:
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Διάρκεια προβολών:
2-15 Νοεμβρίου 2011

Χώρος διεξαγωγής:
"Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Αίτηση συμμετοχής (doc) | Οn-line υποβολή


Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στo πρόγραμμα προβολών OPEN SCREEN θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους: από 1 έως 10 φωτογραφίες jpg (image quality 12), Ανάλυση: 72dpi και Διαστάσεις: 1920 pixels (η μεγάλη πλευρά) στο παρακάτω email Katsakos@gmail.com (Κατσάκος Ανδρέας) έως την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 19:00.

Δημοσίευση: 
14 Οκτωβρίου 2011 - 01:44