ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπεχράκη
Χάος
·

αφίσαΈκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπεχράκη με τίτλο: "Χάος"
 
Διάρκεια: από 14 έως 30 Σεπτεμβρίου 2006.

Aίθουσα «Τάκη Τλούπα», στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, στην οδό Ρούσβελτ 59, στη Λάρισα.

Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2006, ώρα 20:00
 

 

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια παρουσίας της στο χώρο της φωτογραφίας, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας, του διεθνούς φήμης φωτογράφου, του πρακτορείου REUTERS Γιάννη Μπεχράκη με τίτλο: "Χάος".

Η έκθεση περιέχει φωτογραφίες από αποστολές στο Ιράκ, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Τσετσενία, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Αλβανία και από τον πρόσφατο πόλεμο στο Λίβανο. Οι φωτογραφίες / ανταποκρίσεις έχουν διοχετευθεί στα ΜΜΕ όλου του κόσμου μέσω του πρακτορείου REUTERS του μεγαλύτερου μέσου ενημέρωσης στον κόσμο με περισσότερους από 3 δις ανθρώπινους αποδεκτές καθημερινά.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε  στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε φωτογραφία και έκανε BA στο Middlesex University της Αγγλίας. Το 1988 προσελήφθη στο Λονδίνο από το πρακτορείο REUTERS και από το 1989 είναι υπεύθυνος του φωτογραφικού του τμήματος στην Ελλάδα.  Τον επόμενο χρόνο έγινε μέλος ενός άτυπου ελίτ γκρουπ από 5-6 φωτογράφους και δημοσιογράφους του πρακτορείου, με αποστολή την κάλυψη των μεγαλύτερων γεγονότων παγκοσμίως. Στα βραβεία που έλαβε τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνονται, το World Press στο Άμστερνταμ (το σπουδαιότερο παγκοσμίως βραβείο για φωτορεπόρτερ) το Overseas Press Club of America στη Νέα Υόρκη ( το μεγαλύτερο βραβείο για ξένο ανταποκριτή στην Αμερική) το βραβείο Bayeux στο Παρίσι για την καλύτερη πολεμική ανταπόκριση, τον τίτλο του Ευρωπαίου φωτογράφου της χρονιάς 3 φορές, σε Λονδίνο, Ρώμη και Βαρκελώνη στον ετήσιο διαγωνισμό της FUJI, όπως επίσης και το Ελληνικό δημοσιογραφικό βραβείο Βότση. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος και σε ομαδικές σε Αθηνά, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Νέα Υόρκη, Ρώμη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη και στο Ντουμπάϊ.

Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε μαζί με την UNICEF στην Αθήνα το 2002, με θέμα τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κωστής Στεφανόπουλος εγκαινίασε την έκθεση που έγινε στο Ζάππειο μέγαρο και τα χρήματα  που συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις αφισών της έκθεσης και ειδών της UNICEF, δωρίθηκαν στα παιδία του Αφγανιστάν.

 

Επιμέλεια:
Γιώργος Φιωτάκης / Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

Οργάνωση:
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας  -   http://fll.gr
FOTO ART MAGAZINE   -  http://www.fotoartmagazine.gr
Δήμος Λαρισαίων
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων

Χάος
φωτογραφία: Γιάννης Μπεχράκης
Δημοσίευση: 
01 Αυγούστου 2006 - 00:00