Φεστιβάλ Πηνειού 2006

εκθέσεις φωτογραφίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ
·

Έκθεση Φωτογραφίας 7 Φωτογραφικών ομάδων από την Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα

Κοίτη Πηνειού  - Γέφυρα Αλκαζάρ

Διάρκεια έκθεσης από 11 έως 17 Ιουνίου 2006.

Πιστοί πάντα στο καλοκαιρινό ραντεβού, όπως και τα προηγούμενα 4 χρόνια, έτσι και φέτος, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα συμμετέχει με διάφορες εκδηλώσεις στο «Φεστιβάλ Πηνειού», που θα πραγματοποιηθεί στην κοίτη του Πηνειού, στη γέφυρα του Αλκαζάρ, από 11 έως 17 Ιουνίου 2006.

Αυτό που θα διαφέρει όμως, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι φέτος η έκθεση φωτογραφίας, θα αποτελείται από φωτογραφικές δουλειές 7 συνολικά φωτογραφικών ομάδων, από την Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Πριν 4 περίπου μήνες στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς που έγιναν στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, έγινε και η πρώτη συνάντηση των φωτογραφικών ομάδων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Στην πρώτη λοιπόν συνάντηση αποφασίστηκε από κοινού να πραγματοποιηθούν, κάποιες εκθέσεις φωτογραφίας στις οποίες θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες μαζί, έτσι ώστε να δοθεί και η ευκαιρία στα μέλη των ομάδων να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και στη συνέχεια όλες οι ομάδες μαζί να προγραμματίσουν κοινά σχέδια δράσης για το προσεχές μέλλον.

Ένας άλλος στόχος επίσης είναι να μεγαλώσει αυτό το δίκτυο και να έρθουν κοντά όλο και περισσότερες φωτογραφικές ομάδες, έτσι ώστε όλοι μαζί να μοιραστούν γνώσεις, σκέψεις, απόψεις και ιδέες πάνω στην φωτογραφία και να εκτιμήσουν τις δυνατότητες σύμπραξης και συνύπαρξης μεταξύ τους.

Στην έκθεση φωτογραφίας συμμετέχουν με φωτογραφίες τα μέλη των παρακάτω 7 φωτογραφικών ομάδων:

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
Λέσχη Φωτογραφίας κ΄ Κινηματογράφου Καρδίτσας
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Κέντρο Φωτογραφίας Κατερίνης
Φωτογραφική Λέσχη Βόλου
Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας
Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας έχει ως εξής:

  • Έκθεση α/μ και έγχρωμης φωτογραφίας 7 φωτογραφικών ομάδων που θα διαρκέσει από Κυριακή 11 έως και το Σάββατο 17 Ιουνίου 2006.
  • Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μπακαλούδη, (μέλος της φωτογραφικής ομάδας “Φωτοπόροι”) με θέμα "Υποβρύχιες Συγκινήσεις"
  • Σταντ με παράθυρο για αναμνηστικές φωτογραφίες με θέμα τη γιορτή Πηνειού.
  • Κάθε βράδυ και σε όλη την διάρκεια της γιορτής Πηνειού θα γίνεται προβολή με φωτογραφίες των μελών της Φ.Λ.Λ. από βιντεοπροβολέα.
  • Επίσης τα μέλη της Λέσχης θα είναι πάντα εκεί για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και να βοηθήσουν να λυθεί οποιαδήποτε απορία υπάρχει πάνω στη φωτογραφία, από το φωτογραφικό εξοπλισμό μέχρι και συμβουλές για καλύτερη φωτογράφηση.
  • Τέλος κατόπιν συνεννόησης πρώτα με το Δ.Σ. της Λέσχης θα μπορούν  να πραγματοποιηθούν και μαθήματα φωτογραφίας σε σχολεία της πόλης.

Η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια παρουσίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας στο χώρο της φωτογραφίας και είναι η εικοστή πρώτη κατά χρονολογική σειρά, από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Οργάνωση:
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας
Κέντρο Φωτογραφίας Κατερίνης
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Φωτογραφική Λέσχη Βόλου
Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας
Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων

Δημοσίευση: 
01 Μαΐου 2006 - 00:00