Εικόνες της Πόλης

Έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Πούρικα
Εικόνες της Πόλης
·

Μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας

Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 59, Λάρισα

Διάρκεια έκθεσης: από 3 Ιανουαρίου 2006 έως και 14 Ιανουαρίου του 2006

Πρόκειται για 60 έγχρωμες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε πρόσφατο ταξίδι του στην όμορφη πόλη της Κωνσταντινούπολης.

Η ανθρώπινη παρουσία δεσπόζει στο σύνολο σχεδόν των έργων του.

Ο Χρήστος Πούρικας αναφέρει: «Το θέμα της έκθεσης είναι η φωτογραφική καταγραφή της ζωής στην Πόλη μέσα από 60 έγχρωμες φωτογραφίες. Η Πόλη του χθες και του σήμερα συνυπάρχει! Η Πόλη της Ανατολής… Η Πόλη της Δύσης… Η Τουρκία των μεγάλων ταξικών διαφορών… αλλά και η Τουρκία των μεγάλων αλλαγών  και μεταρρυθμίσεων! Η Τουρκία που ώρες - ώρες θυμίζει εικόνες της Ελλάδας της δεκαετίας του 50΄ χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης με περηφάνια , περίσσιο θράσος αλλά και σκεπτικισμό!» ,
«Το να προσπαθήσεις να περιγράψεις αυτό που μπορεί να ζήσει κανείς περιδιαβαίνοντας τους δρόμους αυτής της μοναδικής πόλης μέσα σε 60 φωτογραφίες είναι μάλλον ουτοπικό! Μια κουταλιά όμως αυτού του υπέροχου γλυκού είναι ικανή να σε κάνει να ζητήσεις και δεύτερο πιάτο…»
 
Ο Χρήστος Πούρικας γεννήθηκε στην  Στοκχόλμη το 1974. Ζει και εργάζεται στην Ελασσόνα. Ασχολείται δε με την φωτογραφία από το 1990. Κέρδισε από τότε αρκετές διακρίσεις μεταξύ των οποίων και ένα πανελλήνιο βραβείο. Δουλειά του έχει δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα έντυπα που ασχολούνται με την φωτογραφία καθώς  και σε τοπικές εφημερίδες. Από το 2005 είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας. Αυτή είναι η πρώτη του ατομική έκθεση.

Δημοσίευση: 
01 Ιανουαρίου 2006 - 00:00