ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ

Έκθεση Φωτογραφίας του Δημήτρη Αποστολού
·

"ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ" Έκθεση Φωτογραφίας του Δημήτρη Αποστολού μέλους της Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)

Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης), Χαραυγή, Λάρισα

Διάρκεια έκθεσης: από Τρίτη 8 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2005

Με ώρες επισκέψεως για το κοινό: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19:00 – 22:00 Σάββατο και Κυριακή 17:00 – 22:00

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο της φωτογραφίας, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας παρουσιάζει την τρίτη κατά χρονολογική σειρά, έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της λέσχης στο Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης), συνοικία Χαραυγής, στη Λάρισα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 80 φωτογραφίες του Δημήτρη Αποστολού μέλους της Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ), με τίτλο «ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ».

Ο ίδιος ο φωτογράφος αναφέρει σχετικά για το έργο του:
"Στην φωτογραφία χρωστώ την διαφορετικότητα στην ζωή μου, με αναγκάζει να προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα από πολλές και διαφορετικές γωνίες κι αυτό με βοηθά στις τελικές μου αποφάσεις. Φωτογραφίζω μόνο σε άσπρο-μαύρο, όχι από πείσμα, αλλά γιατί έχω κάποιο μικρό πρόβλημα δυσχρωματοψίας.
Θεωρώ την ενασχόληση με την φωτογραφία, ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε κάποιον. Μπορείς να φωτογραφίσεις παντού, είτε στην πόλη είτε στην φύση, είτε μόνος σου είτε με παρέα. Και προχωρώντας σου ανοίγει τα μάτια να δεις τα πάντα με διαφορετικούς τρόπους και παράλληλα σου ανοίγει το μυαλό να δεις και να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις της ζωής με ποικιλία.
Μ' αρέσει να φωτογραφίζω τα πάντα. Η ευλογία μου και η κατάρα μου. Κατάρα, γιατί δεν θα μπορούσα να φτιάξω κάποια στιγμή μια ομοιογενή εργασία, μια έκθεση ας πούμε. Ευλογία όμως, γιατί περνάω καλά. Όταν ξεκινάω δεν έχω το παραμικρό άγχος για το που θα κάνω το κλικ. Μπορεί να πάω να φωτογραφίσω φίλους που παντρεύονται στην εκκλησία, αλλά να κολλήσω στις γατούλες που παίζουν έξω στο προαύλιο. Και ψάχνω για ματιές, όχι για στιγμές."

Ο Δημήτρης Αποστολός γεννήθηκε στο Κιλκίς, το 1963, αλλά μεγάλωσε ως το 1990 στην Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή. Από το 1990 ζει και ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου στην Καρδίτσα.
Με την φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά εδώ και δέκα περίπου χρόνια.

Ο Δημήτρης Αποστολός επέλεξε να παρουσιάσει ένα μεγάλο αριθμό από μαυρόασπρες εικόνες που αντιπροσωπεύουν κατά τον ίδιο, τη δεκάχρονη του πορεία στη φωτογραφία.

Δημήτρης Αποστολός E-mail: apostolarhs@yahoo.gr

Οργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας
Επιμέλεια έκθεσης: Δημήτρης Αποστολός - Ανδρέας Κατσάκος
Με την υποστήριξη: FOTO ART MAGAZINE http://www.fotoartmagazine.gr

Δημοσίευση: 
01 Οκτωβρίου 2005 - 00:00