Ένα ταξίδι στην ιστορία του σιδηροδρόμου

Έκθεση Φωτογραφίας από το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας
·

Έκθεση Φωτογραφίας από το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας

Ένα ταξίδι στην ιστορία του σιδηροδρόμου

Αίθουσα "Τάκης Τλούπας" στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 59, Λάρισα

Διάρκεια έκθεσης: 09 – 21 Οκτωβρίου 2005

Ένα μοναδικό σύνολο από μνήμες, νοσταλγία και όνειρα, ήχους και μυρωδιές, χρώμα, κίνηση, τέχνη και επιστήμη, παρελθόν, παρόν και μέλλον, όλα αυτά και ακόμη περισσότερα είναι ο σιδηρόδρομος, την ιστορία του οποίου θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε στην έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζει στο «Χατζηγιάννειο» το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων στη μνήμη του προστάτη των Ελλήνων σιδηροδρομικών Αγίου Αποστόλου και Διακόνου Φιλίππου και περιλαμβάνει εικόνες από την καθημερινότητα των σιδηροδρομικών, γέφυρες, σταθμούς και τρένα που δεν σφυρίζουν πια.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, το τρένο ή καλύτερα ο σιδηρόδρομος, δεν αποτελεί απλά ένα μέσο μαζικής μεταφοράς αλλά ένα όχημα πολιτισμού και ο ταξιδιώτης που θα το επιλέξει θα δει να ξετυλίγεται μπροστά του η αληθινή Ελλάδα. Εκείνη που συνδυάζει τοπία απαράμιλλης ομορφιάς με περίτεχνα γεφύρια, γαλαρίες και πανέμορφους σταθμούς. Όλα αριστουργήματα της σιδηροδρομικής τέχνης, αναπόσπαστα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο σιδηρόδρομος, που συνέδεσε το θεσσαλικό χώρο με την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο, έφερε μια σειρά αλλαγών όχι μόνο στη σχέση του ανθρώπου με το χώρο και το χρόνο αλλά και τις κοινωνικές εξελίξεις, καθώς, μαζί με τους ανθρώπους και τα εμπορεύματα, μετέφερε στην απελευθερωμένη Θεσσαλία τον απόηχο νέων ιδεών και αντιλήψεων.

Στην έκθεση φωτογραφίας ο επισκέπτης θα θαυμάσει τρένα γρήγορα ή αργοκίνητα, επιβατικά ή εμπορικά να διανύουν την ελληνική ιστορία, σταθμούς, εποχές και χρόνια. Βαγόνια, γέφυρες και σήραγγες, πολιτικές καταστάσεις, ιστορικά γεγονότα, ατμομηχανές και οτομοτρίς.

Οργάνωση: Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - http://www.fll.gr E-mail: fll@mail.gr

Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου

Επιμέλεια έκθεσης: Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - http://fll.gr E-mail: fll@mail.gr

Δημοσίευση: 
01 Σεπτεμβρίου 2005 - 00:00