Πνευματικά Δικαιώματα και Όροι Χρήσης

Γενικά


 

1.       Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμιά διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά το Ν.2387/20 (όπως έχει τροποποιηθεί με το Ν. 2121/93 και ισχύει σήμερα) και κατά τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (που έχει Κυρωθεί με το Ν.100/1975) απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αποθήκευση σε κάποιο σύστημα διάσωσης και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

2.       Το περιεχόμενο του fll.gr και οι όροι του παρόντος είναι δυνατό ν' αλλάξουν οποτεδήποτε χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

3.       Τυχόν ζήτημα που δεν διευκρινίζεται στο παρόν κείμενο ρυθμίζεται από την παράγραφο 1.

4.       Για οποιοδήποτε θέμα, εξώδικο ή δικαστικό, προκύψει από τη χρήση του fll.gr αρμόδια είναι τα δικαστήρια της πόλης της Λάρισας, στην Ελλάδα.

 

Ειδικά


 

Η Ιστοσελίδα

 

5.       Η ιστοσελίδα www.fll.gr ως προϊόν λογισμικού, με όλες τις εφαρμογές και τα ηλεκτρονικά αρχεία από τα οποία αποτελείται, τροποποιήθηκε και αναπτύχθηκε υπό την  GPL v2 άδεια ελεύθερου λογισμικού.

6.       Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), το περιεχόμενο του fll.gr συμπεριλαμβανομένων κειμένων, φωτογραφιών και λοιπού υλικού, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Φωτογραφική Λέσχης Λάρισας και των κατά περίπτωση δημιουργών - μελών της Λέσχης.

a.      Οι φωτογραφίες που εκθέτονται από φωτογράφους, μέλη ή όχι της ΦΛΛ, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ιδίων. Σε κάθε περίπτωση εκχώρησης περισσότερων δικαιωμάτων σε τρίτους, υπάρχει ρητή αναφορά κάτω από την απεικόνιση του έργου.

b.      Σε γενικό πλαίσιο απαγορεύεται εξ' αρχής η εμπορική χρήση, κάθε είδους διανομή των παραπάνω, κάθε είδους αλλαγή των περιεχομένων τους και η εκ νέου χρησιμοποίησή τους για εμπορικό σκοπό, η δημοσίευσή τους με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε πηγή, έγγραφη ή οπτικοακουστική, η μετάδοση τους με οποιοδήποτε οπτικό-ακουστικό ή ηλεκτρομαγνητικό μέσο εν μέρει ή στο σύνολο. Δηλαδή, απαγορεύεται κάθε χρήση που δεν προσδιορίζεται ρητά ως επιτρεπτή στο παρόν κείμενο και κατά την απεικόνιση-αναπαραγωγή των έργων.

i.      Κάθε περίπτωση όπου εμφανίζονται στο χρήστη οι επιλογές "εκτύπωση" ("printer friendly version") και η "αποστολή με email" ("send to friend") αποτελεί εκχώρηση δικαιωμάτων με σκοπό την προσωπική χρήση και την χωρίς εμπορικό σκοπό αναδημοσίευση με την υποχρέωση πάντα της αναγραφής σε εμφανές σημείο της πηγής και του δημιουργού.

 

Σύνδεσμοι (Links)

 

7.       Το fll.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και ιστοσελίδων στις οποίες παραπέμπει μέσω "συνδέσμων" (hyperlinks) ή διαφημιστικών καταχωρήσεων. Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη ή χρήση υπηρεσιών άλλων δικτυακών τόπων, ο χρήστης αναγνωρίζει, ότι πρέπει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους.

8.       Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί, ότι το fll.gr ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή/και ότι συνδέεται με αυτά καθ' οιονδήποτε άλλο τρόπο.

 

Ευθύνη προς χρήστες

 

9.       To fll.gr  διατηρεί το δικαίωμα να απενεργοποιήσει ή και να διαγράψει οποιονδήποτε λογαριασμό - μέλος, χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι όροι για τις παραπάνω ενέργειες ορίζονται από την πάγια πρακτική και το καταστατικό λειτουργίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας.

10.    Οι διαχειριστές του fll.gr συνιστούν στους χρήστες του site να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προβαίνουν πάντα σε "έξοδο" (Logout) από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης, για να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο λογαριασμό τους από τρίτους. Πριν από κάθε κίνηση θα πρέπει οι χρήστες να έχουν συμβουλευτεί το "Video-Help" που βρίσκεται το προσωποποιημένο μενού του λογαριασμού τους.

11.    Το fll.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αμέλεια των χρηστών να συμμορφωθούν με τους όρους του παρόντος.