This is not a coup

προβολή του ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου
This is not a coup
·

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια ενεργού παρουσίας στα δρώμενα της πόλης μας, διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ “This is not a coup” του Άρη Χατζηστεφάνου, τη Δευτέρα 5/12/2016, στις 20.30, στο Χατζηγιάννειο.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Το ντοκιμαντέρ This is not a coup κέρδισε το πρώτο βραβείο μεγάλου μήκους στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας. Παρακολουθεί τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα. Γνωστοί πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των οικονομικών πραξικοπημάτων περιγράφουν τις διασυνδέσεις της ΕΕ με μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες. Για άλλη μια φορά μοναδικός χορηγός του ντοκιμαντέρ υπήρξαν οι ίδιοι οι θεατές, που συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα crowd-funding στην Ευρώπη. Το σενάριο είναι του Αρη Χατζηστεφάνου ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ του Άρη Τριανταφύλλου. Ο Θάνος Τσάντας επιμελήθηκε το post production και ο Λεωνίδας Βατικιώτης την επιστημονική επιμέλεια. Η μουσική είναι του Ερμή Γεωργιάδη.

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του δημιουργού Αρη Χατζηστεφάνου.

Λίγα λόγια για τον Αρη Χατζηστεφάνου
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στο Λονδίνο και ως ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με εφημερίδες όπως η Ημερησία και Η Καθημερινή, καθώς και με αρκετά περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι δημιουργός της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής εκπομπής Infowar του ΣΚΑΪ και αρθρογραφεί στην εφημερίδα Πριν.

http://thisisnotacoup.com/

Δημοσίευση: 
18 Ιουνίου 2017 - 22:46