Καλλιτεχνική Φωτογραφία

προβολή οπτικοακουστικού υλικού
Καλλιτεχνική Φωτογραφία -- Χρήστος Κοψαχείλης
·

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, θα παρουσιάσει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 20.00, βίντεο με αποσπάσματα από το τριήμερο σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας τον Σεπτέμβριο του 2002, με εισηγητή τον Χρήστο Κοψαχείλη

Χρήστος Κοψαχείλης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων (1978-1982) και Παιδαγωγικά (1995-1996).

Παρακολούθησε μαθήματα Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλη και Ιστορίας της Τέχνης από τον Ανδρέα Ιωαννίδη και τη Μαρία Ξεναρίου.

Δίδαξε τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας σε τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P. και σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ.

Έχει δώσει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών, και παρέδωσε σεμινάρια φωτογραφίας σε πολλά μέρη της Ελλάδος, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Συνεργάζεται με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός».
Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα :
• Greece - Autrement, 1989
• Φωτογραφικός Κύκλος - Γνώση, 1990
• Jazz Collection - KOAN, 1995
• Jazz Reflections - Δήμος Αθηναίων, 1996
• Άγνωστη Χώρα - Φωτοχώρος, 1997
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.
Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή της επιλογής των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας Αθήνας που οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Μετείχε στην συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Συνεργάζεται δημοσιεύοντας φωτογραφίες και άρθρα με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογραφίζει για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και έχει επιμεληθεί του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Φωτοχώρος και Φωτογραφία.

Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, στο Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά, Ροδόπης 48, στη Λάρισα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 20.00.

Περισσότερες πληροφορίες
Διοργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - http://fll.gr/
Με την συνεργασία: Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων - http://www.larissa-dimos.gr/

Δημοσίευση: 
23 Ιανουαρίου 2012 - 22:15