Edward Burtynsky

ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Καναδό φωτογράφο
Edward Burtynsky -- Edward Burtynsky
·

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, διοργανώνει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 21.00 ένα αφιέρωμα στον Καναδό φωτογράφο Edward Burtynsky.

Ο Edward Burtynsky (Έντουαρντ Μπουρτίνσκι) γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά το 1955. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Niagara College του Οντάριο και φωτογραφία στο Ryerson Polytechnical University στο Toronto Image Works. Είναι ένας από τους µεγαλύτερους φωτογράφους του Καναδά και η φήµη του εκτείνεται πέρα από τα σύνορα της χώρας του.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε μεγάλο αριθμό εκθέσεων στον Καναδά, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και σε σημαντικά ιδρύματα όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Μόντρεαλ, το Φιλανδικό Μουσείο Φωτογραφίας, το Μουσείο Τέχνης του Μπρούκλυν. Το 2003 η Εθνική Πινακοθήκη του Καναδά στην Οττάβα παρουσίασε αναδρομική έκθεση του έργου του. Το έργο του έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις, ενώ ανήκει σε σημαντικές συλλογές όπως το Καναδικό Μουσείο Σύγχρονης Φωτογραφίας στην Οττάβα, το George Eastman House στο Ρότσεστερ, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης.

Την παρουσίαση επιμελείται ο Κατσάκος Ανδρέας (μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας).

Η προβολή-παρουσίαση θα γίνει στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, στο Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά, Ροδόπης 48, στη Λάρισα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 21.00.

Περισσότερες πληροφορίες
Διοργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - fll.gr
Με την συνεργασία: Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων - http://www.larissa-dimos.gr

Δημοσίευση: 
19 Δεκεμβρίου 2011 - 17:28