Φεστιβάλ Πηνειού 2010

συμμετοχή της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού
Φεστιβάλ Πηνειού 2010
·

Πιστή πάντα στο καλοκαιρινό ραντεβού, όπως και τα προηγούμενα 8 χρόνια, έτσι και φέτος, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα συμμετέχει με διάφορες εκδηλώσεις στο «Φεστιβάλ Πηνειού», που θα πραγματοποιηθεί στην κοίτη του Πηνειού, στη γέφυρα του Αλκαζάρ, από 12 έως 19 Ιουνίου 2010.

H Γιορτή του Πηνειού είναι και επίσημα ένα πολύ-πολιτισμικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα μέσα του Ιουνίου, με τους επισκέπτες του να ξεπερνούν κατά πολύ τους εκατό χιλιάδες ετησίως.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας έχει ως εξής:

1. Έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φ.Λ.Λ. με ελεύθερο Θέμα που θα διαρκέσει από 12 έως 19 Ιουνίου 2010.
Στην έκθεση συμμετέχουν τα παρακάτω 36 μέλη της Φ.Λ.Λ.: Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος Αντωνίου, Γιάννης Βρεττάκος, Μιχάλης Γαβράς, Μαρία Γαργάλα, Ελένη Γκισάκη, Γιώργος Δοξαριώτης, Βασίλης Ζαφειρίου, Ζουλιέτα Θεοδωράκη, Αθανασία Κανιάτσου, Μιχάλης Καρασούλας, Ανδρέας Κατσάκος, Αλέξανδρος Κουνής, Ελευθέριος Κουνής, Φίλιππος Κώτσιου, Έλενα Λαγαρία, Στάθης Λάμπρος, Χριστίνα Λίακη, Γιώργος Ματθαίου, Γιώργος Μίχος, Δημήτρης Μπατζιανούλης, Κώστας Μυγδανάλευρος, Φώτης Νατσιούλης, Δημήτρης Πάλλης, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Ρήτα Παπαγεωργίου, Δημήτρης Παπαστεργίου, Θωμάς Παπανδρέου, Βάια Πάσχου, Όλια Σαριμπαλίδου, Θανάσης Σταμάτης, Βάγια Στάμου, Έλενα Στεφανίδου, Νατάσα Τσιγάρα, Γεώργιος Χάπος, Ιωάννης Χλώρος.

2. Πραγματοποίηση ενός PHOTO OF THE DAY. Μια διοργάνωσή που έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και η πρόσκληση είναι ανοιχτή στο κοινό του φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέσα σε διάστημα 3 ωρών να εκφραστούν φωτογραφικά και μέσα από την φωτογραφική τους μηχανή να αναζητήσουν την φωτογραφία της ημέρας.

3. Πραγματοποίηση του 4ου διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα το "Φεστιβάλ Πηνειού".
Στο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι επισκέπτες του φεστιβάλ οι οποίοι θα πρέπει να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να βγάλουν πρωτότυπες και δημιουργικές φωτογραφίες που όμως θα πρέπει να γίνουν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ και ως και την προτελευταία μέρα. Οι φωτογραφίες θα παραδίδονται στο περίπτερο της Φ.Λ.Λ. καθ όλη την διάρκεια που θα τρέχει ο διαγωνισμός. Στο τέλος του διαγωνισμού, η ειδική επιτροπή της Φ.Λ.Λ. θα επιλέξει τις πιο πρωτότυπες φωτογραφίες, τις οποίες θα εκθέσει στο χώρο του Φεστιβάλ. Η καλύτερη συμμετοχή θα κερδίσει την εγγραφή και την ετήσια συνδρομή για έναν χρόνο στην Φ.Λ.Λ. αξίας εκατό ευρώ (100€).

4. Πραγματοποίηση μαθημάτων φωτογραφίας σε παιδιά κατά την διάρκεια της γιορτής Πηνειού τα οποία θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης πρώτα με το Δ.Σ. της Λέσχης.

5. Σταντ με παράθυρο για αναμνηστικές φωτογραφίες με θέμα τη γιορτή Πηνειού.

6. Πραγματοποίηση τριών (workshop) φωτογραφικών εξορμήσεων στο χώρο του Φεστιβάλ, που θα απευθύνονται μόνο σε παιδιά, τα οποία κατά την διάρκεια των φωτογραφήσεων θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν οποιαδήποτε απορία έχουν πάνω στη φωτογραφία και τη φωτογραφική μηχανή και πάρουν έτσι μία πρώτη γεύση του μαγικού κόσμου της φωτογραφίας.

Επιμέλεια εκδηλώσεων:
Ζαφειρίου Βασίλειος - Νατσιούλης Φώτης

Δημοσίευση: 
03 Ιουνίου 2010 - 11:06