Πνεύματα της Φύσης

Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Στρατουδάκη
·

στη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης), Χαραυγή, Λάρισα

Διάρκεια: από Παρασκευή 2 Μαρτίου 2007 έως και Κυριακή 11 Μαρτίου 2007

Ώρες επισκέψεως για το κοινό:
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή  18:00 – 21:00
Σάββατο και Κυριακή 17:30 – 21:00

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 3 Μαρτίου 2007 στις 6 το απόγευμα.

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, παρουσιάζει την έκθεση σουρεαλιστικής φωτογραφίας, του Γιάννη Στρατουδάκη με θέμα "Πνεύματα της Φύσης".

Η Έκθεση Φωτογραφίας αποτελείτε από μια ενότητα είκοσι τριών φωτογραφιών, διαφόρων διαστάσεων (30Χ40, 40Χ50, 50Χ70). Το ενδιαφέρον του φωτογράφου εδώ επικεντρώνεται στη φύση και στο περιβάλλον, που όμως τα παρουσιάζει μέσα από ένα σουρεαλιστικό φίλτρο, μεταπλάθοντας τα στοιχεία της φύσης σε ανθρώπινα όντα. Η υπερβολή και η αποτύπωση του ονειρικού, μεταφέρεται στον πραγματικό κόσμο. Ο Στρατουδάκης δημιουργεί αυτές τις φωτογραφίες φανερά επηρεασμένος από τη δουλειά του Thomas Herbrich (γνωστού παγκοσμίως για τις δουλειές στη SONY, MOTOROLA κ.ά.)

Τα πρώτα βήματα του Γιάννη Στρατουδάκη στην Τέχνη έγιναν με την προετοιμασία του στο ελεύθερο σχέδιο για την είσοδό του στην Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών το 1996. Η σχέση του με τη φωτογραφία ξεκίνησε με την έναρξη των σπουδών του στη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών Δ.Ι.Ε.Κ. στον Βόλο το 1999 και έκτοτε ασχολείται με το αντικείμενο της εφαρμοσμένης φωτογραφίας σαν επάγγελμα και της καλλιτεχνικής και δε της Σουρεαλιστικής φωτογραφίας για καθαρά δημιουργικούς λόγους. Είναι για τον ίδιο ο τρόπος για να πει αυτά που θέλει, όπως ακριβώς τα φαντάζεται.

Έλαβε μέρος σε 5 διαγωνισμούς αποκομίζοντας 2 βραβεία και 2 αναρτήσεις όπως επίσης και μια υποτροφία από τη σχολή φωτογραφίας ESP το 2003. Επίσης έχει λάβει μέρος σε 5 ομαδικές εκθέσεις ενώ πρόσφατα έκανε και την πρώτη του ατομική. Σαν επόμενο στόχο έχει ένα φωτογραφικό λεύκωμα. Παράλληλα αρθρογραφεί στο περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ.

Η άποψή του για τη φωτογραφία είναι αρκετά ελιτίστικη. Θεωρεί πως ο κάθε φωτογράφος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι δημιουργός και όχι απλώς ένας καταγραφέας. Βάζει πάνω απ' όλα τη δύναμη της ιδέας και όλα τα άλλα, αισθητική, τεχνική κλπ ακολουθούν και υποστηρίζουν.

Η ενότητα που εκθέτει ονομάζεται Spirits of Nature (Πνεύματα της Φύσης) και έχει να κάνει με αυτό που ο άνθρωπος πολεμά να πετύχει από την αυγή του κόσμου μέχρι και σήμερα, να κατανοήσει τις δυνάμεις της φύσεις μέσα από την προσωποποίησή τους. Πείτε το μοντέρνο Ανιμισμό!

Μετά τα εγκαίνια, τα μέλη της λέσχης και όσοι ακόμη ενδιαφέρονται, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση - διάλεξη από τον ίδιο τον φωτογράφο, ο οποίος θα αναλύσει το φωτογραφικό του έργο και θα μιλήσει για το σκεπτικό της δημιουργίας της συγκεκριμένης φωτογραφικής ενότητας.

Οργάνωση:
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

Χορηγοί:
Οπτικά Μαγρίζος
Εργαστήρια Εγχρώμων Φωτογραφιών Κυρίτσης.

Δημοσίευση: 
01 Φεβρουαρίου 2007 - 00:00